Jessica gillar: Fräscha ambitioner och god mat

 

Jessica gillar: Fräscha ambitioner och god mat

MEDARBETARE
2017-05-02

Jessica Hellqvist, Redovisningskonsult Östersund

Jessica Hellqvist längtade tillbaka till byråvärlden och började på KlaraPapper hösten 2016. Något av det bästa med KlaraPapper tycker Jessica är det välkomnande klimatet, tilliten och framtidsambitionerna. Hon vill också poängtera att man inte behöver vara friluftsnörd för att trivas i Östersund.

 

Varför jobbar du på KlaraPapper?
Efter att ha jobbat på revisionsbyrå i ett antal år var jag nyfiken på att arbeta internt på ett företag. Jag jobbade på en VVS-firma där jag fick göra allt mellan himmel och jord. Mycket administration. Det var roligt och lärorikt, men efter ett par år längtade jag tillbaka till byråvärlden. Jag ville fokusera mer på ekonomi och jag saknade att jobba med olika typer av kunder. Jag blev rekommenderad KlaraPapper och det tilltalade mig att det var ett ganska litet kontor i Östersund samtidigt som det fanns många kollegor i Stockholm.

Hur skulle du beskriva KlaraPapper som företag?
Min första bild av KlaraPapper var att det kändes fräscht. Det är ett nytänkande företag med framåtanda. Kulturen är att hela tiden utvecklas och blir bättre, vi vill till exempel ligga i framkant när det gäller digitaliserade tjänster. Det finns en ambition som jag gillar och ett välkomnande klimat. Jag känner att de som jobbar här genuint vill både kunderna och kollegorna väl. Som medarbetare får man också vara med och påverka mycket – man är alltid en del av företaget.

Vad gör du på jobbet? 
Jag jobbar som redovisningskonsult. Jag har en kund i Stockholm som jag jobbar för den största delen av min tid, men jag har även sedan ganska nyligt en lokal kund. Jag arbetar främst med löpande bokföring och månadsrapporter. Vi är fem personer här i Östersund som jobbar med Stockholmskunden, det är alltså en stor kund. Kontakten sker främst via skype och mejl. Jag har också åkt till Stockholm och träffat kunden några gånger. I det löpande arbetet tycker jag att det funkar så bra med kontakterna via datorn att det känns som vi har ett mycket nära samarbete, man märker inte av det geografiska avståndet.

Vad är det bästa med ditt jobb?
För mig är det viktigt att kunna kombinera familjelivet med jobbet. Jag har mina barn varannan vecka och det gör att det är extra viktigt för mig att kunna planera och styra min tid. På mitt tidigare jobb var jag väldigt styrd till att jobba 7–16. Här finns det utrymme för flexibilitet och en tillit som gör att jag har möjlighet att komma in när barnen gått till skolan och så länge jag sköter mina arbetsuppgifter är det inga problem om jag behöver gå tidigare någon dag.

Vad gör du när du är ledig?
Mina barn får förstås en stor del av min fritid, jag tycker om att vara med på deras aktiviteter. Jag bor i Östersund och uppskattar utbudet av kultur och god mat. Jag gillar att umgås med vänner, gå ut och äta och ha trevligt. Östersund är en liten storstad och man behöver absolut inte vara ”friluftsnörd” för att trivas här. På samma sätt kan man ta del av Åres puls även om man inte är världsmästare på skidor.