Kunder
Med tillväxten som drivkraft
”KlaraPapper har alltid levererat till 100 procent och det blir inga fel i lönerna.”
Med tillväxten som drivkraft
Förändringar, utmanande tillväxt och ökade behov. Samarbetet mellan SBB och KlaraPapper har sett båda bolagen växa.
Samarbetet mellan Samhällsbyggnadsbolaget i Norden – SBB – och KlaraPapper har pågått i många år och innebär en fullservicetjänst inom lön, med support för chefer, anställda, ekonomi och HR.

Som ägare, förvaltare och utvecklare av hyresbostäder och samhällsfastigheter är SBB till sin natur ett mycket aktivt bolag som på kort tid vuxit och blivit ett av Sveriges största fastighetsbolag. Detta ställer krav på löneavdelningen som på kort tid kan få nya anställda att hantera lönen för.

– KlaraPapper är experter på lönehantering och berättar för mig vad de behöver för uppgifter för att allt ska ske på ett professionellt och smidigt sätt. De kommer med snygga kalkyler och formulär och även förslag för att det ska fungera för alla parter vid förvärv och försäljning, säger Ji-Sun Lundbom, HR-chef på SBB.

Under tiden med KlaraPapper har SBB haft en riktigt fin tillväxt, vilket har ställt krav på uppdraget och samarbetet.

– Vi har växt som bolag och KlaraPapper har i och med det tagit sig an uppgiften och växlat upp. Idag har vi ett jättebra samarbete där vi har daglig kontakt. Vi sitter i samma båt med olika funktioner och det känns som att vi är ett team, säger Ji-Sun Lundbom.

Under det mångåriga samarbetet har lönehandläggare hunnit komma och gå, men utan att löneleveransen har påverkats.
Vi är väldigt snabba och föränderliga som bolag, men KlaraPapper har alltid levererat till 100 procent och det blir inga fel i lönerna, vilket är imponerande bra.
Ji-Sun Lundbom, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden
Den outsourcade löneavdelningen består för SBB:s räkning av löneansvarig, uppdragsansvarig och KAM/kundansvarig.

– Vi har en fantastiskt duktig kundansvarig som är väldigt delaktig, vilket skapar en trygghet både hos lönekonsulterna och mig. Jag bollar gärna större frågor med vår kundansvariga, säger Ji-Sun Lundbom.

Med visionen att vara det bästa nordiska fastighetsbolaget för samhällsfastigheter och bostäder har SBB siktet inställt på att fortsätta växa.
KlaraPapper är duktiga på att organisera och det är en fin struktur på arbetet med en smidig och bra dialog. För oss är det en väldigt bra lösning.
Ji-Sun Lundbom, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden
Läs mer
Om Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB
Samhällsbyggnadsbolaget grundades 2016 med visionen om att bygga det bästa nordiska fastighetsbolaget för bostäder och samhällsfastigheter. Bolagets strategi är att långsiktigt äga, förvalta och utveckla hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige och samhällsfastigheter i Norden samt bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete.
Stockholm
Besöksadress
Kungsgatan 71, Stockholm
Postadress
Box 1062
101 39 Stockholm
Telefon
08-522 49 700
Östersund
Besöksadress
Akademigatan 4A, Östersund
Postadress
Box 221
831 23 Östersund
Telefon
08-522 49 700