Kunder
Snabbfotad förstärkning för ökad stabilitet på ekonomiavdelningen
”Vid tillfälliga toppar eller rekrytering är KlaraPapper det självklara valet för mig.”
Snabbfotad förstärkning för ökad stabilitet på ekonomiavdelningen
Under en turbulent period valde SW Automatik AB att tillfälligt förstärka sin ekonomiavdelning med hjälp av KlaraPapper. Interimslösningen skapade ordning och företaget kan nu fokusera på att nå sina tillväxtmål.
Fusion, covid-19 och byte av både affärssystem och ledning. Det var en omtumlande tid när industriteknikbolaget SW Automatik AB plötsligt var i behov av en ekonomiassistent.

– Det skedde stora förändringar internt och vår ekonomiavdelning hann inte med. Vi behövde få in resurser för att hantera släpande fakturor och ge verksamheten en chans att bygga upp nya rutiner och data i vårt nya ERP-system, säger Anders Olsson, vd på SW Automatik AB.

Genom en kontakt på KlaraPapper fick Anders höra talas om tjänsten Interim och Rekrytering på KlaraPapper och kände direkt att det kunde passa.
Jag kunde inte vara mer nöjd med processen. Jag hade några krav som jag tänkte skulle göra processen lite längre och hade med det i mina beräkningar, men jag blev överraskad av snabbheten. KlaraPapper mötte mina krav och kunde erbjuda flera alternativ. Redan några dagar senare hade vi en ekonomiassistent på plats!
Anders Olsson, SW Automatik
SW Automatik AB ingår i den svenska börsnoterade teknikhandelskoncernen Addtech. Detta gör att det finns särskilda krav på sådant som rapportering och det var viktigt att få in bra hjälp. Den inhyrda ekonomiassistenten hjälpte SW Automatik AB att hantera den växande högen med fakturor och justera på kund- och leverantörskort.

– Det var en bra avlastning för vår ekonomiavdelning och vi fick in en fin kompetens som vi var väldigt nöjda med, säger Anders.
Det var en bra avlastning för vår ekonomiavdelning och vi fick in en fin kompetens som vi var väldigt nöjda med.
Anders Olsson, SW Automatik
När ekonomiavdelningen efter knappa två månader hade kommit ikapp och uppnått en större stabilitet hade företaget inte längre samma behov av en ekonomiassistent, och det tillfälliga uppdraget kunde avslutas.

– Jag kommer varmt kunna rekommendera KlaraPapper och Ulf Appelgren för sin kompetens med snabbhet och behovsanalys. Om jag har behov framöver kommer Ulf vara den förste jag kontaktar, och om någon av de andra 140 Addtech-bolagen behöver liknande hjälp kan jag tipsa om KlaraPapper, säger Anders.

Efter fusionen med företaget Allan Rehnström AB i oktober 2020 har SW Automatik AB breddat sitt erbjudande och man arbetar med att förnya organisationen och har högt satta tillväxtmål. Under ett år med mycket osäkerhet har företaget ökat omsättningen från föregående år, vilket bådar gott för företagets fortsätta tillväxt.
Jag behöver en stark ekonomiavdelning. Vid tillfälliga toppar eller rekrytering är KlaraPapper det självklara valet för mig.
Anders Olsson, SW Automatik
Läs mer
Om SW Automatik
SW Automatik AB grundades 1951 och bedriver utveckling och försäljning av lösningar med industriella komponenter. Man producerar allt från enklare ventilblocksmontering och kompletta luftberedningsenheter till avancerade styrskåp, delsystem och funktionstestade kontrollskåp.
Stockholm
Besöksadress
Kungsgatan 71, Stockholm
Postadress
Box 1062
101 39 Stockholm
Telefon
08-522 49 700
Östersund
Besöksadress
Akademigatan 4A, Östersund
Postadress
Box 221
831 23 Östersund
Telefon
08-522 49 700