Auktoriserade lönekonsulter – ett gott tecken

fannymmNyheter, Spaning

Camilla Engström

Auktoriserade lönekonsulter – ett gott tecken

Camilla Engström

Camilla Engström, lönechef för outsourcing löner och auktoriserad lönekonsult på KlaraPapper

Drivna människor och kloka företag – de vill de flesta samarbeta med, men hur hittar man dem? Inom lönebranschen är en byrå med auktoriserade lönekonsulter ett gott tecken.

  • Att en lönekonsult väljer att auktorisera sig är ett tecken på engagemang och driv i yrkesrollen. Det krävs nämligen en stor egen insats. (= Driv!)
  • Att en byrå uppmuntrar sina lönekonsulter att satsa på en auktorisation vittnar om ett företag som tycker att kompetensutveckling är viktigt. (=Klok!)

På KlaraPapper är cirka en tredjedel av lönekonsulterna auktoriserade. Och jag uppmanar alla mina medarbetare att bli det! Vi jobbar i team och det finns alltid minst en auktoriserad lönekonsult i varje arbetsgrupp.

För att bli auktoriserad lönekonsult krävs att man har utbildning och/eller flera år praktisk erfarenhet inom lön. För att behålla auktorisationen måste man årligen vidareutbilda sig.

Det behöver inte vara så att en auktoriserad lönekonsult kan mer än en som inte är auktoriserad, men auktorisationen är ett kvitto och en kvalitetsstämpel på att konsulten kan sina saker och att personen vill utvecklas i sin yrkesroll. Och det är viktigt! Särskilt i ett yrke som lönekonsult där det krävs mycket kunskap och där utgångspunkten för kunskap – kollektivavtal, regelverk, system etcetera – hela tiden förändras.

Så summa summarum. Söker du efter en byrå att samarbeta med inom lön och vill du jobba med drivna människor? Leta efter en byrå med auktoriserade lönekonsulter. KlaraPapper till exempel 🙂

//Camilla Engström