Experter på svenska löner från utlandet

fannymmNyheter, Spaning

Experter på svenska löner från utlandet

Björn Söderström, lönekonsult KlaraPapper

Semester och föräldraledighet är exempel på lagstyrda regler som är speciella för vårt land. På KlaraPapper ger Björn Söderström och hans kollegor råd till utländska företag som ska betala ut löner till personal i Sverige.

KlaraPapper fungerar ofta som rådgivare när ett företag ska etablera sin verksamhet i Sverige. Regler för löneutbetalning är olika för olika länder och det kan vara svårt för ett internationellt företag att hålla koll på vad som gäller. KlaraPapper är experter på lagstyrda regler kring löner och hjälper företagen att göra rätt.

– Svenska regler kring föräldraledighet, semester och sjuklön skiljer sig från andra länder. Det är kul att förklara vårt svenska sätt att jobba för utländska företagsledare. Vi har ett bra och effektivt system som vi ska vara stolta över, säger Björn Söderström, lönekonsult på KlaraPapper.

För att kunna leva upp till det svenska regelverket och samtidigt kunna skapa globala rapporter måste det vara ordning och reda. KlaraPapper kopplar ihop sitt lönesystem med bolaget så att all personaldata kan importeras till KlaraPapper som sedan kör ut lönerna. Efter det skickas uppgifterna tillbaka så att bolagen kan analysera sin utveckling.

En trend som Björn tycker sig se är att många svenska bolag har internationella chefer, som till exempel HR- och ekonomichefer. För att kunna vara ett bra stöd till dem räcker det inte med att bara kunna regelverket, som konsult måste du också kunna de engelska facktermerna.

– Det här blir vanligare och vanligare när bolag vill samla sin verksamhet och det ställer krav på konsultbyrån att kunna översätta sin kompetens, något jag upplever att vi på KlaraPapper är bra på, säger Björn Söderström.

KlaraPapper jobbar även med redovisning för utländska företag. Kontakta oss om du vill veta mer