Gordon utvecklar kraftfulla rapporter med Business Intelligence

fannymmNyheter, Spaning

Gordon utvecklar kraftfulla rapporter med Business Intelligence

Gordon Liljendahl, BI-konsult KlaraPapper

När KlaraPapper utvecklar sin nya produkt är bland andra utvecklaren och BI-konsulten Gordon Liljendahl en viktig nyckelperson. Han arbetar med Business Intelligence, förkortat BI, som är ett samlingsbegrepp för beslutsstöd för företag och organisationer som vill ha smarta rapporter som är direkt kopplade till ekonomisystemet. Med hjälp av BI kan de skapa en bättre förståelse av sin verksamhet.

Hej Gordon, vad jobbar du med?
Just nu arbetar jag med modellering och uppsättning av databaser för våra olika system som sedan kommer skapa rapporter utifrån data som kommer in. I mitt arbete måste jag se helheten inom olika företag och utifrån den bygga upp en rapport som blir visuell och kraftfull. Jag arbetar främst med dataanalyssystemet Power BI där jag gör grafik som är anpassad efter företagens behov. Med hjälp av dessa rapporter kan exempelvis en vd eller ekonomichef analysera sin verksamhet och ta framgångsrika beslut.

Mitt jobb är intressant och är som en hobby för mig. Jag har alltid gillat data, information och analyser. När jag hittade Business Intelligence kände jag direkt att det passade mig.

Vad är den största utmaningen med ditt jobb?
Om något blir fel så ligger det på mig. Det är såklart en press att allt måste göras perfekt. Men det passar mig som person.

Varför sökte du dig till KlaraPapper?
Vid första anblicken tyckte jag att det verkade vara en skön arbetsplats. Jag gillar KlaraPappers sätt att arbeta. Jag läste om Kompiskulturen i en artikel med Lena Bjurström (grundare och ägare) och fastnade för den. Det här är en plats där jag kan utvecklas, vilket är ovanligt inom mitt yrke.