Kunskapsbank
Säkra upp personal inför och efter semestern
Säkra upp personal inför och efter semestern
Så säkerställer ni personalförsörjningen i sommartider
Behöver er ekonomiavdelning nya medarbetare på plats efter semestern, eller tillfällig avlastning under sommaren? Var ute i god tid för bästa resultat.
Försäkra er om en lyckad personalförsörjningsprocess genom att vara proaktiva och ha framförhållning – oavsett om det gäller ett tillfälligt eller långsiktigt behov. Är ni tidigt ute får ni bättre förutsättningar för en mer kvalitativ rekryteringsprocess, en mer noggrann bedömning och för att hitta den bästa slutkandidaten.

I processer där det är kort om tid blir tempot ofta det viktiga, och kvaliteten det sekundära, tyvärr. Gör er därför själva en tjänst och ta tag i rekryteringen så snart ni anar ett behov. Detta menar Ulf Appelgren, affärsområdeschef för rekrytering på KlaraPapper.
Tänk på att…

…en rekrytering ofta är förenad med uppsägningstid och liknande. Drar man igång en rekryteringsprocess i september är kanske den nya personen inte på plats förrän i november.

…nästan alla går på sommarsemester – även kandidater. Vet ni redan under våren att ni behöver en ny medarbetare, vänta inte med att kontakta en rekryterare. Även om rekryteringsaktiviteten är något lägre under sommaren, så tuffar rekryteringsprocessen på med ansökningar och liknande som gör att ni kommer framåt i jakten på rätt person.

…en ekonomiavdelning aldrig får sova. Även under sommaren behöver uppgifter lösas och det kan vara klokt att ta in en ekonomiassistent som täcker upp för de medarbetare som njuter av en välförtjänt semester. Denna process bör också startas i april, eller ännu tidigare för att skapa bästa förutsättningar för er att få rätt kandidat på rätt plats.
Rekryterarens erfarenheter
KlaraPappers rekryteringsexpert Ulf Appelgren, affärsområdeschef för Interim & Rekrytering, har stor erfarenhet av processer gällande både bemanning och rekrytering.
1. ”Vi rekryterare ska kunna – och kan – lösa omgående behov, men ju mer tid vi får på oss, desto högre kvalitet kan vi hålla och desto mer kan kunden försäkra sig om en bra process och ett gott resultat”.

2. ”April och maj är de bästa månaderna att dra igång en process för att säkra upp personalförsörjning under och efter sommaren, oavsett om det handlar om rekrytering eller bemanning. Enligt min erfarenhet får de som gör det i god tid en lyckad rekryteringsprocess med bästa möjliga medarbetare på plats under sommaren eller i september”.

3. ”Att söka i flera olika kanaler ger ett brett urval av kandidater. På KlaraPapper har vi ett befintligt nätverk av kandidater, kraftfulla rekryteringsverktyg på LinkedIn och så går vi ut med en slagkraftig annons. Med gott om tid har vi tre olika kanaler som ligger öppna och samlar in kandidater på bred front”.
Behöver ni ta tag i er rekrytering inför eller efter sommaren? På KlaraPapper hjälper vi kunder med både bemanning och interimslösningar. Connecta med oss om du vill veta mer.
Connecta med oss på teamtailor

Stockholm
Besöksadress
Kungsgatan 71, Stockholm
Postadress
Box 1062
101 39 Stockholm
Telefon
08-522 49 700
Östersund
Besöksadress
Akademigatan 4A, Östersund
Postadress
Box 221
831 23 Östersund
Telefon
08-522 49 700