Outsourcing av lönehantering och personaladministration

Vi gillar att göra bra företag bättre. Du får:

 • Flexibilitet och riskminimering
 • Rätt kunskap och kompetens när det behövs
 • En kostnadseffektiv och trygg lösning
Kontakta oss

Låt oss bli din löneavdelning. Fler och fler företag inser värdet av en duktig lönepart, där lönefunktionen alltid är bemannad och sköts med kvalitet i moderna system. Medarbetarna är det viktigaste ett företag har, och vi ser till att våra kunders medarbetare får rätt lön i rätt tid och hjälper sedan till att förklara eller svara på frågor. Med våra analysverktyg kan du också mäta kostnaden för sjukfrånvaro och mycket annat. Utifrån dina behov hittar vi en effektiv lösning som ger dig trygghet att driva och fokusera på din verksamhet. Vi hjälper till att hålla er uppdaterade inom svensk lönelagstiftning och ser till att kollektivavtal och företagspolicy följs.

Oavsett lösning har ni alltid tillgång till våra kvalificerade konsulter som hjälper er längs vägen. Vårt mål är att vara tillgängliga i alla lägen och därför arbetar vi med digitala lösningar, det vanligaste är systemet Flex HRM. Flex HRM är ett stöd till företagets anställda att kunna hantera bl.a. tidrapportering, reseräkningar (via webb eller app) eller stöd till lönerevision. Vi är en av de mest erfarna partners i Sverige på att implementera lönesystem och är bland annat certifierade på Flex Lön och HRM.

Lönerna är en viktig del att hantera men minst lika viktigt är det att följa upp siffrorna efteråt, såsom omsättningen av medarbetare, sjukfrånvaro, löneutveckling, kostnader på utlägg eller uttagen semester. Vi jobbar med analysverktyget Power-BI och kan med hjälp av lönedata skapa bra rapporter. Vi är också behjälpliga när det gäller lönekartläggning där vi kan hjälpa till att ta fram siffror och analyser.

Fyra anledningar att outsourca löner

Förenkla

Vi ser över vilka delar som går att digitalisera och effektivisera. Vi inför nya rutiner och digitala verktyg för att det ska bli enklare och mer tidseffektivt.

Driva

Vi hjälper till med att driva ekonomifunktionen löpande inom bokföring, fakturering, bokslut etc. Våra nyckelord är kvalitet, kunskap, och kundnära relationer.

Styra

Vi erbjuder kvalitativ rapportering och väl underbyggd rådgivning som ger bra underlag för att styra verksamheten mot lönsam och hållbar tillväxt.

 
 • Kompetens

  På KlaraPapper arbetar vi alltid i team så när du outsourcar lönehanteringen till oss finns det alltid backup i form av konsulter som kan lönehanteringen för just ditt företag.

 • Kvalitet

  Svensk lönelagstiftning är relativt komplex och det finns många fallgropar för en oerfaren löneadministratör. Eftersom vi har över 20 lönekonsulter finns det alltid någon att fråga ingen konsult jobbar ensamt på sina uppdrag.

 • Kostnadseffektivitet

  En kostnadseffektiv lösning är viktigt för de allra flesta, och genom att använda rätt kompetens för rätt uppgift, får man en kostnadseffektiv lösning att outsourca lönehanteringen.

 • Koll på läget

  Vår förmåga att skapa bra rapporter från lönedata med analysverktyget Power BI – omsättning på medarbetare, kostnader av sjukfrånvaro och löneutveckling. I många fall kan det vara analyser som ger företag en konkurrensfördel, genom att man får bättre koll på vad som ofta är ens största kostnad – löner.

 
 

Så säger våra kunder

 

”Under en period när vi själva saknade resurser anlitade vi KlaraPapper för att sköta vår lönehantering. Samtidigt utvecklade deras konsult rutiner och rapporter för vår personaladministration – något vi har stor glädje av idag.”

– Susanne T-son, HR-chef, Utvecklingspedagogik Sverige AB

Läs mer om vårt löneuppdrag
hos Utvecklingspedagogik

”Det jag uppskattar mest med KlaraPappers lönehantering är den goda relationen och servicen. Vi får snabb återkoppling med hög kvalitet. Samarbetet har utvecklats i takt med oss – vi har växt från 15 till 150 medarbetare under de senaste åren.”

– Anders Ringhag, ekonomichef, Hestia Fastighetsförvaltning AB

Läs mer om vårt samarbete
med snabbväxande Hestia

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan.