Sara gillar: Krångliga problem och sköna kollegor

 

Sara gillar: Krångliga problem och sköna kollegor

MEDARBETARE
2017-05-08

Sara Ängesgård

Sara Ängesgård, Lönekonsult Östersund


Sara Ängesgård kommer från Östersund och har jobbat med löner på KlaraPapper i drygt ett år. Sara tycker aldrig att det är tråkigt att gå till jobbet och hon trivs bäst när hon får lösa krångliga problem åt sina kunder.

Varför jobbar du på KlaraPapper?
Det som lockade mig var att få vara med från början och starta upp en löneavdelning här i Östersund. Jag hade jobbat på en stor löneavdelning tidigare och tyckte att det lät spännande att få vara med och bygga upp något nytt. Jag började på KlaraPapper i februari 2016 för lite drygt ett år sedan. Då var det bara jag som jobbade med löner i Östersund, men jag hade hela lönekontoret i Stockholm i ryggen. Idag är vi tre på löner i Östersund och en till är på väg in.

Hur skulle du beskriva KlaraPapper som företag?
Jag tycker att KlaraPapper ser individen. Även om företaget har ganska många anställda, cirka 60 personer i Stockholm och drygt tio i Östersund, upplever jag att alla blir sedda. Samtidigt har KlaraPapper styrkan hos ett lite större företag, det finns mycket kunskap och hjälp att få när man behöver. Jag vet inte om jag hade hoppat på att starta upp något helt från noll. När jag började fanns till exempel redan ett fungerande system som vi kunde koppla upp oss mot. Istället för att krångla med sånt har vi fokuserat på hur vi ska utveckla verksamheten i Östersund, hur vi ska jobba och med vad. I den utvecklingen finns fortfarande mycket roligt kvar att göra.

Vad gör du på jobbet?
Jag jobbar med både små lokala kunder och större nationella. Min minsta kund har bara tre anställda och min största över två hundra. Jag jobbar med hela löneprocessen och även lite HR-frågor. Särskilt de mindre företagen har ofta behov av rådgivning eftersom de inte sitter på kunskapen själva. De större bolagen har däremot vanligtvis en HR-avdelning eller person som tar hand om dessa frågor. Där blir min roll att effektivisera deras löneprocess, så att den blir så smidigt och bra som möjligt för kunden.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Mest gillar jag nog att lösa problem åt kunden. När vi sätter upp en ny lösning eller ett system som är lite krångligare så att jag riktigt får klura, då trivs jag som bäst. Men det är alltid trevligt att komma till kontoret. Vi sitter i fina, trivsamma lokaler och jag har bra kollegor – ett gäng sköna människor! Vi har kul tillsammans och det är faktiskt aldrig tråkigt att gå till jobbet. Det är också roligt att vi växer. Inom lön får vi en ny kollega inom kort. Fler kollegor innebär att vi kan ta fler lite större, invecklade uppdrag. Det är en rolig utmaning!

Vad gör du när du är ledig?
Jag är från Östersund och trivs bra med att bo här. Det är nära till allt och jag behöver inte lägga tid på resor. Istället lägger jag tid på träning, till exempel spinning och att springa.