Vad är Navision?

Navision föds
Affärssystemet Navision  blev en omedelbar succé när det lanserades 1987 av det danska företaget Navision A/S. Med för tiden revolutionerande flexibilitet blev systemet storsäljare inte bara i Danmark utan också i Norden och stora delar av världen.

När Microsoft köpte Navision 2002 var det med tanken att göra det till världens mest sålda affärssystem. Med Microsoft i ryggen fanns möjligheter att integrera Navision med andra produkter från Microsoft, så som SQL Server och Office-paketet.

Blir sedan vuxen under namnet Microsoft Dynamics NAV
För snart 10 år sedan växte Navision upp och bytte namn till Microsoft  Dynamics NAV. Mycket av det goda tankarna runt en officeliknande produkt är på plats. Dynamics NAV har en “look and feel” som är liknande Officepaketets och även en hel del snabbkommandon är desamma. Prestanda och användarvänlighet har tagit ytterligare steg framåt. Samtidigt är flexibiliteten, det som gjorde produkten till en sådan hit, fortfarande en styrka och man kan enkelt anpassa NAV efter verksamhetens behov.

Under varumärket Dynamics NAV har produkten också flyttat till molnet. Man kan bl.a. köra systemet i Microsofts eget moln Azure och genom att använda en browser kommer man nu också åt hela systemet från vilket dator, platta eller telefon som helst.

Genom att kombinera systemets flexibilitet med igenkännligheten hos Microsofts produkter är Dynamics NAV idag det mest sålda affärssystem i världen för segmentet små och medelstora företag.

Kommer vi få se digital revolution under “Tenerife”
Nu är Navision redo för nästa steg i sin utveckling. Microsoft har gått ut med att under första halvåret av 2018 kommer Dynamics 365 ”Tenerife”, (vilket är ett kodnamn, och det slutgiltiga namnet kommer senare). Även om man kommer introducera många tekniska nyheter är den största nyfikenheten hur välintegrerat man lyckas göra systemet med Office365. Demos har gjorts på kundfakturor som görs direkt i Outlook och att systemet kan fånga upp “beställningar” i email och att man från Outlook även kan göra offerter och ordrar. Redan nu förutspår många analytiker att systemet kommer vara en kioskvältare både i Sverige och internationellt.

Det som en gång hette Navision, var en succé redan för 30 år sedan och har inte visat några tecken på att tappa styrka. Med ständig utveckling och med Microsoft som utvecklare så har man nått toppen inom sitt segment. Nyheterna som släpps under våren 2018 kommer definitivt att vara värda att hålla koll på.

 

Är du nyfiken på våra tjänster, fyll i vårt kundformulär så hör vi av oss!
 

Om KlaraPapper

KlaraPapper erbjuder löne- och ekonomi­­tjänster, men vårt erbjudande sträcker sig längre än så. Vi drivs av att utveckla långsiktiga samarbeten där vi på djupet förstår våra kunders prioriteringar, styrkor och förutsättningar och därigenom kan hjälpa till att bygga starka företag.

Vi jobbar inom två huvudområden: redovisning och ekonomistyrning samt lönehantering och personaladministration. Inom dessa områden erbjuder vi hjälp med att förenkla, driva och styra. Lösningarna är flexibla och skalbara, vilket gör att vi kan samarbeta under många, många år. För oss måste det inte handla om ren outsourcing, det kan lika gärna vara att ni behöver en rekrytering, eller rätt kompetens på plats hos er.

Förenkla

Vi ser över vilka delar som går att digitalisera och effektivisera. Vi inför nya rutiner och digitala verktyg för att det ska bli enklare och mer tidseffektivt.

Driva

Vi hjälper till med att driva ekonomifunktionen löpande inom bokföring, fakturering, bokslut etc. Våra nyckelord är kvalitet, kunskap, och kundnära relationer.

Styra

Vi erbjuder kvalitativ rapportering och väl underbyggd rådgivning som ger bra underlag för att styra verksamheten mot lönsam och hållbar tillväxt.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan.