Kajsa gillar: Frihet under ansvar och golf efter jobbet

Kajsa Fried
 

Kajsa gillar: Frihet under ansvar och golf efter jobbet

MEDARBETARE
2017-05-05

Kajsa Fried

Kajsa Fried, Redovisningskonsult Östersund

Kajsa Fried är uppvuxen i Nyköping. På vägen till Östersund har hon bott i USA, Gambia, Stockholm och senast i Göteborg. Det bästa med Östersund är att det finns tid för annat än jobb. Det bästa med jobbet är friheten, variationen och kollegorna.

Varför jobbar du på KlaraPapper?
Jag bodde i Göteborg när jag fick höra att KlaraPapper skulle starta kontor i Östersund. Det tilltalade mig att få vara med och bygga upp en verksamhet. Att få vara med och påverka, att inte börja någonstans där allt redan var bestämt. Jag träffade företagets grundare Lena Bjurström och dåvarande vd:n i Stockholm på en intervju och allt kändes helt rätt! Flyttlasset från Göteborg till Östersund gick för två år sedan och Kajsa började på KlaraPapper i maj 2015.

Hur skulle du beskriva KlaraPapper som företag?
Man har mycket att säga till om. Folk lyssnar på de idéer och tankar som man har. På andra företag kanske det inte är okej att bara ringa upp vd:n med en fundering, men här kan man det. Alla pratar med alla, det är en lättsam och prestigelös stämning. Och det gäller både på Östersunds- och Stockholmskontoret.

En annan sak som jag tycker är speciellt för KlaraPapper, och som jag uppskattar, är att här är man verkligen en individ. Inte bara någon som drar in pengar till företaget. Jag upplever att jag är viktig som individ – att mitt driv är viktigt och att jag får utvecklas i den riktning som jag vill.

Vad gör du på jobbet?
Jag är redovisningsekonom, vilket innebär att jag gör allt från kontering, bokslut och årsredovisningar till kassaflödesanalyser och rådgivning. Jag har en stor variation bland mina kunder, vilket gör att mitt jobb aldrig blir tråkigt. Jag har till exempel en internationell kund inom handel som är baserad i England. Jag jobbar med ett IT-konsultbolag i Stockholm. Vi ses nästan aldrig, men har en nära relation ändå, via mejl. Här i Östersund sitter jag ett par dagar i veckan på plats hos ett industriföretag. Det är kul för jag lär mig massor om deras verksamhet, vilket gör att jag kan jobba med rådgivning på ett mycket djupare sätt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Något av det bästa är frihet under ansvar. Jag kan själv styra mycket av mitt jobb och min tid. Att jag får göra så många olika saker tycker jag också mycket om, jag gillar inte att bli uttråkad! Det som ändå kanske är allra bäst är alla fina kollegor som verkligen är omtänksamma och hjälpsamma. Även om man är kundansvarig behöver man aldrig känna sig ensam – vi hjälps åt.

Vad gör du när du är ledig?
Jag tycker mycket om att bo i Östersund. Det tar fem minuter att cykla till jobbet och jag har mycket tid kvar till annat än jobb. Jag gillar till exempel att spela golf, och här hinner jag faktiskt ta en runda efter jobbet. På helgerna är jag gärna i fjällen, på vintern gillar jag utförsåkning och när det inte finns snö fjällvandrar jag gärna.