Klara Pappers julgåva till Hand in Hand 2017

 

Klara Pappers julgåva till Hand in Hand 2017

24-månadersrapport: Jobs for Change, Kajiado, Kenya

Klara Papper har sedan några år tillbaka stöttat organisationen Hand in Hand, i form av julgåvor som investerats i deras projekt för kvinnors entreprenörskap i utsatta områden. Vi blir väldigt glada av att se att våra gåvor gör skillnad, och i början av 2020 fick vi en rapport från Hand in Hand på hur projektet vi donerade till för två år sedan har gått!

”Det har nu gått 24 månader sedan projektet Jobs for Change inleddes i byn Kajiado i Kenya. Hand in Hand har, med kvinnor i fokus, genomfört insatser inom såväl jobbskapande, som utbildning och social medvetenhet. Förändringen som skett är tydligt positiv! 149 självhjälpsgrupper har bildats i vilka över 3 300 byinvånare nu tränas i entreprenörskap. Tack vare detta har idag 1 558 företag skapats vilka i sin tur lagt grunden till 2 456 arbetstillfällen.

– Det har varit enormt glädjande att bevittna hur projektets medlemmar vuxit från tillbakadragna hemmafruar till självsäkra företagare. Deras beslutsamhet, driv och tålamod har verkligen imponerat. De är nu stolta entreprenörer vilka kontrollerar sitt eget välbefinnande och öde, säger Jackson Peneton en av Hand in Hands utbildare.

Det är inte bara entreprenörsträningen vilken bidragit till en betydligt ljusare framtid för Kajiados invånare. Parallellt har nämligen vattentankar installerats vilka kommit inte mindre än 300 hushåll till gagn. Eftersom området är drabbat av torka är stabil vattentillgång absolut nödvändig, inte minst eftersom bevattning är en förutsättning för byns lantbrukare. Åter igen – tack för att ni skapar en bättre framtid för invånarna i byn Kajiado.”

Om KlaraPapper

KlaraPapper erbjuder löne- och ekonomi­­tjänster, men vårt erbjudande sträcker sig längre än så. Vi drivs av att utveckla långsiktiga samarbeten där vi på djupet förstår våra kunders prioriteringar, styrkor och förutsättningar och därigenom kan hjälpa till att bygga starka företag.

Vi jobbar inom två huvudområden: redovisning och ekonomistyrning samt lönehantering och personaladministration. Inom dessa områden erbjuder vi hjälp med att förenkla, driva och styra. Lösningarna är flexibla och skalbara, vilket gör att vi kan samarbeta under många, många år. För oss måste det inte handla om ren outsourcing, det kan lika gärna vara att ni behöver en rekrytering, eller rätt kompetens på plats hos er.

Förenkla

Vi ser över vilka delar som går att digitalisera och effektivisera. Vi inför nya rutiner och digitala verktyg för att det ska bli enklare och mer tidseffektivt.

Driva

Vi hjälper till med att driva ekonomifunktionen löpande inom bokföring, fakturering, bokslut etc. Våra nyckelord är kvalitet, kunskap, och kundnära relationer.

Styra

Vi erbjuder kvalitativ rapportering och väl underbyggd rådgivning som ger bra underlag för att styra verksamheten mot lönsam och hållbar tillväxt.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan.