KlaraPapper
KlaraPapper går samman med MPC Consulting
KlaraPapper går samman med MPC Consulting
Press Release
15 April 2021

KlaraPapper och MPC Consulting har beslutat att genom ett samgående skapa en av Sveriges största aktörer inom outsourcad ekonomi. Den nya koncernen kommer att omsätta SEK 185 miljoner och ha sin kärnverksamhet inom lön, värdeskapande rapportering och outsourcad ekonomi. Gruppen kommer basera sitt erbjudande på öppna tredjepartsmjukvaror och ha som målsättning att attrahera, utveckla och behålla de största talangerna inom branschen. Genom samgåendet skapas en kritisk massa för att möjliggöra skapandet av unika erbjudanden för kunder och medarbetare inom digitalisering och ekonomisk styrning. Samtliga ledande personer i företagen kommer fortsätta i den nya koncernen.

KlaraPapper grundades 1998 och har sedan starten haft en inriktning på tillväxt, utländska och tjänsteproducerande bolag. Hjärtat i leveransen har varit värdeskapande rapportering vilket fortfarande, mer än 20 år senare, är det viktigaste för bolagets kunder. I takt med kundernas ökade krav och tillväxt har KlaraPapper växt omsättningsmässigt och breddat sitt erbjudande mot kund. Idag erbjuder KlaraPapper även tjänster inom rekrytering och interimstjänster samt applikations- och webbutveckling riktat till tillväxtbolag och e-handel. Bland medarbetarna i Stockholm och Östersund finns idag drygt 40 redovisningskonsulter, 30 lönekonsulter och cirka tio utvecklare.

MPC Consulting grundades år 2007 och finns idag i Stockholm, Västerås och Malmö. MPC förvärvade JL Ekonomi AB i Västerås (2019) och EkonomiPorten AB (2021) och erbjuder idag alla de tjänster som krävs för att ha en helt outsourcad ekonomiavdelning. Bolaget har en ledande position inom fastighetssektorn och en mycket god tillväxt. Bolaget har utsetts till både Gasellföretag samt MästarGasell av Dagens Industri och Superföretag av Affärsvärlden.

Magnus Ramfelt, VD i KlaraPapper, kommenterar: ”Jag är glad först och främst för att alla våra kunder och medarbetare kommer att få fortsätta att utvecklas i en organisation med tillväxt, ledande kompetens och en dynamisk kultur. Jag känner MPC sedan flera år och våra verksamheter kompletterar varandra väl då vi delar synsättet att kvalitet bygger på att vi kontinuerligt kan attrahera och behålla duktiga medarbetare. Genom samgåendet så öppnas nya karriärvägar och våra resurser inom digitalisering ökar kraftigt.”

Martin Sandstedt, VD och en av grundarna till MPC Consulting, kommenterar: ”Bolagen passar bra ihop och tillsammans ökar möjligheterna för tillväxt. Vi får nationell täckning och en signifikant starkare position inom lön och värdeskapande redovisning. Det skall därför bli otroligt spännande att fortsätta utveckla koncernen tillsammans med Magnus och alla hans kollegor på KlaraPapper.”

För frågor om pressreleasen:

Magnus Ramfelt, VD KlaraPapper
Email: magnus.ramfelt@klarapapper.se
Tel: 0705-79 70 24

Martin Sandstedt, VD MPC Consulting
Email: martin.sandstedt@mpcc.se
Tel: 0708-75 70 70
Stockholm
Besöksadress
Kungsgatan 71, Stockholm
Postadress
Box 1062
101 39 Stockholm
Telefon
08-522 49 700
Östersund
Besöksadress
Akademigatan 4A, Östersund
Postadress
Box 221
831 23 Östersund
Telefon
08-522 49 700