Susanne Dahl gillar: Papper och digitala lösningar 

Susanne Dahl
 

Susanne Dahl gillar: Papper och digitala lösningar

Susanne Dahl

Susanne Dahl, redovisningskonsult KlaraPapper

Susanne Dahl har jobbat som redovisningskonsult på KlaraPapper sedan 2010. Det hon gillar mest med jobbet är variationen, trivseln och att hon idag, tack vare digitaliseringen, enkelt kan sköta sitt jobb från köksbordet i Norrtälje två dagar i veckan. 

– På KlaraPapper har vi jobbar väldigt aktivt med digitalisering, för oss är det ett sätt att förenkla arbetet och göra samarbetet smidigt både för oss och våra kunder, säger Susanne.

För hennes del innebär det till exempel att alla de sju företag hon arbetar med i princip är papperslösa – fakturering, kvittohantering, kommunikation – allt sköts via gemensamma webbaserade system.

– Det är oerhört smidigt. Det gör också att jag kan sköta mitt jobb hemifrån ett par dagar i veckan, vilket betyder mycket för mig personligen eftersom jag har lång resväg, säger Susanne.

Hon skulle dock inte vilja vara utan sina dagar på kontoret på Kungsgatan i Stockholm. Kollegorna, stämningen och kulturen på företaget är, enligt Susanne, speciell.

– Nästan omedelbart när jag började åkte vi iväg på en konferensresa. Jag trodde att det skulle bli jobbigt eftersom jag var så ny, men jag kom direkt in i gänget. Jag slogs av att människor satt i olika konstellationer vid varje fika, lunch och middag. Det fanns, och finns fortfarande inte, några direkta grupperingar på KlaraPapper, alla kan umgås med alla, säger Susanne.

Under de åtta år som Susanne Dahl har jobbat på KlaraPapper har företaget vuxit från cirka 40 till närmare 70 anställda idag. Enligt Susanne har företaget trots det lyckats behålla en känsla av trivsel och gemenskap.

– Jag tror att det kan vara lätt att tappa bort kulturen när ett företag växer. Men här har vi lyckats. Nya personer som kommer in ser hur vi som jobbat ett tag agerar och tar efter. På så sätt fortsätter den goda stämningen, säger Susanne.

När det gäller yrket som redovisningskonsult tycker Susanne att det är lärorikt och varierat att få jobba med många olika företag. Ordning och reda är något hon gillar och var det som en gång lockade in henne i yrket.

– Komiskt nog så gillar jag papper på något sätt; att skapa struktur och ordning. Men nu med digitaliseringen har jag insett att pappren inte behöver ligga i mappar på mitt skrivbord –  jag hittar smarta sätt att sortera och skapa effektivitet i systemen i stället. Lite nördigt kanske, men jag tycker att det är kul!

Om KlaraPapper

KlaraPapper erbjuder löne- och ekonomi­­tjänster, men vårt erbjudande sträcker sig längre än så. Vi drivs av att utveckla långsiktiga samarbeten där vi på djupet förstår våra kunders prioriteringar, styrkor och förutsättningar och därigenom kan hjälpa till att bygga starka företag.

Vi jobbar inom två huvudområden: redovisning och ekonomistyrning samt lönehantering och personaladministration. Inom dessa områden erbjuder vi hjälp med att förenkla, driva och styra. Lösningarna är flexibla och skalbara, vilket gör att vi kan samarbeta under många, många år. För oss måste det inte handla om ren outsourcing, det kan lika gärna vara att ni behöver en rekrytering, eller rätt kompetens på plats hos er.

Förenkla

Vi ser över vilka delar som går att digitalisera och effektivisera. Vi inför nya rutiner och digitala verktyg för att det ska bli enklare och mer tidseffektivt.

Driva

Vi hjälper till med att driva ekonomifunktionen löpande inom bokföring, fakturering, bokslut etc. Våra nyckelord är kvalitet, kunskap, och kundnära relationer.

Styra

Vi erbjuder kvalitativ rapportering och väl underbyggd rådgivning som ger bra underlag för att styra verksamheten mot lönsam och hållbar tillväxt.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan.